DO YOU NOT HAVE A MEMBER OF THE RİZE COMMODITY EXCHANGE?

2018 YAŞ ÇAY FIYATI AÇIKLANDI

2018 YAŞ ÇAY FIYATI AÇIKLANDI

2018 Yaş Çay Fiyatı Açıklandı

Rize'de, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde, 2018 yılı yaş çay kampanya dönemi açılışı için düzenlenen törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Genel Müdürlük binasına gelişleri sırasında çiçeklerle karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün yaş çay taban fiyatınında karar sürecini anlatan Bakan Fakıbaba, şöyle konuştu:
Cumhurbaşkanımıza fiyatı açıklamaya gittim. Bana ‘bu ÜFE nedir?’ dedi. Ben de ‘15,8’ dedim. 'Bana kaça gelir?’ diye sordu. Ben de ‘2,44’e gelir’ dedim. O da ‘fiyat 2,44 olsun’ dedi. Ardından Sayın Başbakanımızla beraberdim ve ‘2,44 kararı aldık’ dedim. Kendisi '2,45 yap' dedi ve fiyat bu oldu. Benim üreticime ne versek azdır. Allah hepinizden razı olsun. Biz halkın hizmetkarlarıyız. Ak Parti bakan ve milletvekilleri olarak size hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Sizler her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz. Üretici, esnaf, sanayici ve tüketici bir denge içerisinde olması lazım. Üçü de olmazsa olmaz. Bu tarımda, hububatta, hayvancılıkta böyle. Bir denge içerisinde 'ürettim, kazandım' diyebileceği bir denge içerisinde gayret ediyoruz."
 
 
‘RİZE’DE BİR ÇAY İÇTİM, LEZZETİ DÜNYANIN BAŞKA YERİNDE YOK’
 
Bakan Fakıbaba, “Rize'de bir çay içtim, bunun lezzeti dünyanın başka bir yerinde yok. Bunu korumak zorundayız. Böyle gidecek olursak, korkarım çayın lezzetini kaybedebiliriz. Mutlaka ve mutlaka sözleşmeli aile işletmeciliği olayına geçmemiz lazım ve alanları büyütmemiz lazım. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Rize'nin çayı yıllarca devam edecek ve üretici kardeşlerimiz paralarını daha fazla kazanacak. Türk halkı da damak tadına uygun çaylarını içmeye devam edecek. Bu bağlamda çok çalışmamız gerektiğine ve bu kardeşinize hak vereceğinize yürekten inanıyorum" diye konuştu.