Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rize Ticaret Borsası

Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası(RTSO), Rize Valiliği, İŞKUR Rize İl Müdürlüğü, SGK Rize İl Müdürlüğü ve Rize Belediyesi işbirliğinde, RTSO Meclis Salonunda Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işçi ve işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Rize Ticaret Borsası(RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş ile Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve işverenler katıldı.

Toplantıda; 09.02.2017 tarih ve 29974 sayılı Resmi Gazetenin 3. Maddesindeki Özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) yürürlüğe girmesi ile, çalışma hayatında milli istihdam seferberliği adı altında işverenleri ve iş arayanları yakından ilgilendiren düzenleme hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çalışma hayatında milli seferberlik düzenlemesi; TOBB Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilmiştir. Bu uygulamayla devlet, istihdamı gerçekleştiren kuruluşa önemli destek sağlayacak. İstihdamda 1.404 TL asgari ücret üzerindeki SGK primi, vergi ve İşsizlik Fonu ödemesini devlet karşılayacak. Böylece firma çalışan sayısı dışında yeni bir istihdam sağladığında, işçi için ödenecek 773 TL’lik vergi ve diğer giderleri devlet karşılamış olacak.

Henüz yorum yazılmadı

Sizde yorum yazın...