RİZE TİCARET BORSASI’NA HALA ÜYE DEĞİL MİSİN?

TÜRKİYE ÇAY ŞAMPİYONASI

  • RTB BU AY
  • YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
    Yaklaşan Etkinliğimiz Henüz Bulunmamaktadır

TÜRKİYE ÇAY ŞAMPİYONASI

AĞU 25, 2016 09:00 AĞU 27, 2016 22:00

TÜRKİYE ÇAY ŞAMPİYONASI

RİZE FUAR MERKEZİ
0212 468 52 00
0212 468 52 01

pazarlama@ifm.com.tr
TÜRKİYE ÇAY ŞAMPİYONASI

8.Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında 25-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Rize Ticaret Borsası’nda “Türkiye Çay Şampiyonası” yapılacaktır. Yarışma üç farklı kategoriden oluşmaktadır bunlar demleme, eşleşme ve tadım şeklindedir.. Yarışmacılar bir kategoride yarışabileceği gibi üç kategoride de yarışabilecektir. Aşağıda belirtilen katılım koşullarına göre 22 Ağustos 2016 tarihine kadar başvurularınızı bekliyoruz.

Yarışma Kategorileri:
1. Demleme ve Sunum Yeteneğinin Değerlendirilmesi: Bu kategoride yarışmacıya tarafımızdan verilmiş olan paket çay ile belirli sürede çayı demlemesi ve sunması istenmektedir. Yarışmacının servis öncesi hazırlığı, sunumu, demleme tekniği ve kendi yorumu ile anlatacağı demleme şekli değerlendirilecektir. Sunumunda kullanacağı malzemeler (çay bardağı, çay tepsisi vs. gibi) yarışmacıya aittir. 
2. Çay Eşleşme (Çay İle İkram): Bu kategoride yarışmacının kendi hazırladığı çay harmanı ile çayın yanında sunulabileceği alternatif ürünler(baklava, kurabiye, kek vs gibi) ve bu ürünün çay ile uyumluluğu değerlendirilecektir. Yarışmacının sunum sırasında kullanacağı malzemeler kendisine ait olacaktır. Yarışmacıya belirli süre ile kedine özgü sunumu yapması istenecek ve değerlendirilecektir. Sunumda artistik hareketler, kendine özgü kıyafetler vb. farklı temalar kullanılabilecektir.
3. Tadım (Tadım Analizi ): Bu kategoride tarafımızdan 10 adet farklı tatlarda çaylar hazırlanacaktır. Belirli süre ile kodlanmış bu çaylar yarışmacılara tattırılacaktır. Sonrasında yarışmacılara hazırlanmış 10 çay içerisinden 5 tanesi tattırılacak ve başta tatmış olduğu kod numarasını bulması istenecektir.

Puanlama: Her kategori 1 (Düşük) - 5 (En Yüksek) puan olmak üzere ayrı puanlanacaktır. Her kategorinin birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçilecektir. 
Yarışmaya katılım şartları: 
Yarışmaya çay eksperliği, çay ekonomisi, gıda, turizm lise veya meslek okul mezunları, çay sektörü mensupları, çay evleri, restoran veya hizmet sektöründe çalışan en az lise mezunu 18 – 35 yaş arası bay- bayan kişiler katılabilecektir. 

Yarışma Tarihleri: 
01 -22 Ağustos 2016 tarihleri arası başvurular yapılacaktır.
25-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında ön elemeler yapılacaktır.
27 Ağustos 2016 tarihinde Final Rize Ticaret Borsasında yapılacaktır.

Ödül: Yarışma sonucunda ödül dağılımı; her kategori için birinciye 50 kg, ikinciye 30 kg 
Üçüncüye 20 kg olmak üzere toplam 300 kg kuru çay verilecektir. Büyük Ödül: Yarışma birincisi Türkiye’yi temsil etmek üzere uluslararası Çay Şampiyonası Yarışmasına gönderilecektir.