TÜRKİYE COĞRAFİ İŞARETLER ÜRÜNLER ZİRVESİ

Türkiye Coğrafi İşaretler Ürünler Zirvesi

28-29 Nisan tarihlerinde Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ Ankara Ticaret Odası’nda Yapılacak.  Zirve de Rize Ticaret Borsası Coğrafi İşaret başvurusunda bulunacağı Rize Çayı, Rize Kavurması tanıtımını yapacak.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Ankara Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ ne Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ERDOĞAN ve Borsa Genel Koordinatörü Hasan ÖNDER katılacaklar.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Rize’nin coğrafi işaret almış tek ürünün “Rize Bezi” olduğunu ancak Rize deki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak iradesi sonucunda Rize Çayı, Rize Kavurması, Anzer Balı, Laz Böreği, Muhlama, Rize Simidi gibi ürünlerin coğrafi işaret alınması için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Borsa olarak Rize Çayı, Rize Kavurmasının Coğrafi İşaret Tescili için başvurusunu yapacaklarını söyleyen Erdoğan, yakın bir gelecekte Rize Çayı, Rize Kavurmasını coğrafi işaret almış ürünler listesine ekleyeceklerini ve bu şekilde Rize için önemli ürünlerin coğrafi işaret alınmasında öncü olacaklarını söyledi.