KOCAELİ’NDE RİZE RÜZGARI ESTİ

Kocaeli’nde Rize Rüzgarı Esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Rize Tanıtım Günleri Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı. Rize Tanıtım Günleri'nin açılışına;  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş,Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Kocaeli Belediye  Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün,  Rize ilçe kaymakamları, Rize ilçe belediye başkanları,ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu çok sayıda oda ve borsa yöneticileri katıldı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, Rize’nin sesini, tadını ve güzelliklerini Kocaeli’de hep birlikte yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu böyle güzel bir etkinliği Kocaeli’ye taşıyarak Rize’nin tanıtılmasına ve yaşanmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş da; Kocaeli’de yaşayan Rizeli vatandaşların sayısının yüksek olduğunu yeni öğrendiğini vurgulayarak,  bu talep geldiğinde, ‘Geçtiğimiz yıl Bursa’da yapılan etkinliği Kocaeli’de yapalım’ dedi arkadaşlar. Doğrusu ben de hem yeni öğrendiğim bilgiyle hem de Kocaeli’nin potansiyelini, imkanlarını bildiğim için böyle bir etkinliğe bütün gönlümle sahip çıktım." ifadesini kullandı.

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar, Rize'ye özgü ürünlerin tanıtıldığı stantları gezdi. Fuar alanında açılan stantlarda Rize'ye özgü yemekler, kıyafetler, el işi sepetler ve ülkemizin milli içeceği çayımız ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Rize denilince tabi ki akla gelen ilk çaydır. Bizde Rize Ticaret Borsası olarak bu güzel etkinlikte yerimizi alarak, etkinliğe gelen ziyaretçilerimize çay ikramlarında bulunduk.

Rize Tanıtım Günleri etkinlikleri 4-7 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezinde ziyaretçilere açık olacak.