RİZE TİCARET BORSASI’NA HALA ÜYE DEĞİL MİSİN?

2018 DÜNYA ÇAY ŞAMPİYONLARI TÜRKİYE’YE GELİYOR

2018 DÜNYA ÇAY ŞAMPİYONLARI TÜRKİYE’YE GELİYOR

2018 Dünya Çay Şampiyonları Türkiye’ye Geliyor

Vietnam’in Hue şehrinde geleceğimizi demleyeceğiz sloganı ile 23-26 Kasım 2018 de yapılan Dünya Çay Şampiyonası birincileri belli oldu. Çay şampiyonasında dereceye girenler, Türk heyeti tarafından Türk çayını daha yakından tanımaları için Türkiye’ye davet edildi.

Tea Masters Cup International ve VİTAS Vietnam Çay Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği yarışmanın açılış töreni  Hue Valisi, Millet Vekilleri, Tarım ve Turizm Yetkilileri  uluslararası çay uzmanlarının katılımı ile Country Riversside Hotel’de yapıldı. Açılış konuşmalarında çay ve turizminde uluslararası deneyimlere değinilerek ülkelerin koordinasyon içinde turizmi destekleyebilecekleri vurgulandı.

Sempozyuma, Tea Masters Cup Başkanı Ramaz Chanturiye, Hakem Komitesi Başkanı Avustralya TMC Başkanı Sharon Jonston yaparken Ülkemizdeki Çay ve Turizm potansiyeli ile ilgili Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder Türkiye’nin agro turizmdeki deneyimlerini anlattı.

Türkiye, Sri Lanka, Çin, Güney Kore, Rusya, İtalya, Fransa gibi ülkelerden 30 uzmanın yarıştığı şampiyona sonucunda aşağıdaki kategorilerde birinciler belli oldu.

Çay Demleme ve Sunum kategorisinde: Avusturalya’dan Mary Jane Hua, 

Çay Eşleşme kategorisinde: Vietnam’dan Linh Nguyen, 

Çay Karışım kategorisinde: Sri Lanka’dan Yasarathna Bandara,

Tadım kategorisinde: Rusya’dan Nikolai Dolgii,

Hue İmparatorluk Sarayı’nda yapılan kapanış töreninde Katılımcı ve Juri üyelerine sertifikaları ve ödülleri verildi.

Şampiyonlara sürpriz ödül ise çay ve turizmi bölgede geliştirmek için etkinliğe katılan Rize Ramada Plaza Hotel, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizel’in şampiyonlara 3 gün konaklama, Green Otel Rize Genel Müdürü ve yarışmanın Türkiye temsilcisi Gülhanım Delihasan bütün kategorilerin ikinci ve üçüncülerini Rize’de ağırlayacaklarını söyledi.  Ayrıca Tea Masters Cup Başkanı Ramaz Chanturiya Çay Uzmanları Sertifika Programı’nı Türkiye’de yapmak istediklerini söyledi. Chanturiya, bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayan çayın turizminin birlikte değerlendirilmesi ve Rize’nin Çay ve Doğa Turizmi konusunda çok şanslı olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ
2018 Dünya Çay Şampiyonları Türkiye’ye Geliyor