ÇAY ÇARŞISI PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Çay Çarşısı Projesi İçin İmzalar Atıldı

Yıllardır üzerinde çalıştığımız Çay Çarşısı Projemizin İmza Töreni Rize Ticaret Borsasın (RTB) da Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Ak Parti İl Başkanı İshak Alim, DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, RTB Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Erdoğan, RTB Meclis Başkanımız Resul Okumuş, RTB Meclis Üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

İmza Töreninde konuşma yapan RTB Başkanı Mehmet Erdoğan; ‘Sayın Valim, Sayın Millet Vekilim, Belediye Başkanım, Sayın Rektörüm, Doka ve Dokap’in Değerli Yöneticileri, Ak Parti İl Başkanım,  İl Genel Meclisi Başkanım, Ticaret Odamızın Değerli Temsilcisi, Çok kıymetli yönetim ve meclis üyelerim, basınımızın kıymetli temsilcileri.. Sizleri şahsim ve kurumum adına, saygı ile selamlıyor, Çay Çarşısı İmza Törenine hoş geldiniz diyorum.

Sayın Valim, Çok Kıymetli konuklar, Dönemin Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın 2013 yılında Çay Çarşısı Projesini anlattığımızda projenin mutlaka desteklenmesi gereğini vurgulayarak bugünkü Elâzığ Valisi dönemin DOKA Genel Sekreteri Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a projeyi desteklenmesi talimatını vermesinden günümüze kadar çok uzun süre geçti ve projenin bölge ve ülkemizin değerlerine katkı sağlaması için  çok emek verildi.Rize Belediyemiz 2014 yılındaki yerel seçimlerde Çay Çarşısı Projesini 10 numara projeler arasına alarak ciddi kamuoyu desteği sağladı ve belediye tarafından proje alanının tahsis edilmesi gerçekleşti.

Sayın Lütfü Elvan’ın Kalkınma bakanlığı döneminde projenin bir an önce hayata geçilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Sanayi ve Kalkınma Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile proje konusunda değerli milletvekillerimiz, siyasi irade ile defalarca görüşme sağlanarak imza aşamasına geldi. Çay Çarşısı projesinin hayata geçmesi için yoğun mesai harcayan Sayın Vekillerimize o dönemden itibaren görevde olan Belediye Başkanlarımıza, Rize de göreve geldiğinden günümüze kadar çay çarşısı projesini kendi projesi olarak kabül eden kıymetlı Valimiz Kemel Çeber ve Belediye Başkanımız Rahmi Metin Beylere teşekkür ediyoruz.

Tatbikî bu projeye yoğun mesai harcayan Doka Genel Sekreterimiz Onur Adıyaman’a Doka Rize Koordinatörü Fatih Özdemir’e, Dokap Eski Başkanı Ekrem Yüce ve Şimdiki Başkanı Yusuf Mengi beylere, Borsa Yönetim Kurulu ve Meclisine, Borsa Personeline, tasarımı yapan mimarlara teşekkür ediyorum.

Proje ile ilimizin, çayımızın ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlamak, turizm de kalış süresinin uzatmak daha ötesi bölgeye bir anıt kazandırmak için mimarlarımızla farklı konseptler üzerinde çalıştık Yöre mimarının yanında marka değerimiz ince belli bardak temasını kullandık. Bardağın içinde yer alan sinema, müze, seyir terası, çay ve yöresel eşyaların satış alanları, 24 saat yeme içme hizmeti verecek restoran, her biri farklı still demleme yapacak 6 adet çay evi ile bölge ekonomisinin gelişmesini çok önemli katkılar sağlayacak.

Öte yandan ilimizde sosyal alan eksikliğini giderecek, yöremize gelen turistin en önemli uğrak yeri olacak. Çay atölye çalışmaları, farklı demleme teknikleri ile kültürümüze, bölgemizin değişip, gelişimize hizmet edecek eşsiz bir mekân olacaktır. ‘Çay Çarşısı’nın çevre düzenlemesinde, çay bahçesi konseptine uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Yaklaşık 19,5 milyon TL’ye mal olacak projemizi 1,5 yılda tamamlamayı hedefliyoruz.Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen her kese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyor, yerelde illimize, genel de ülkemize ve çay sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de ‘Çay Çarşısı benzerindeki projelerle beraber, o dönemde başlatılan küllüye, diğer sosyal donatı alanları ve yeşil alanlarla birlikte Rize sahili yerli ve yabancı turistlerin daha fazla zaman geçirebileceği bir alan haline gelecektir’ dedi.

Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise; ‘Rize’nin tüm paydaşları ile güzel bir uyum içerisinde çalışmalar yürüttüğünü belirterek “Çay Çarşısı Projesi de bu uyumun bir parçasıdır. Bizler siyasi geleceğimizi hesaba katmaksızın çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Görüyorum ki burada ki ekip de bu proje için elini taşın altına koymuştur. Rize’ye böyle kaliteli yatırımlar kazandırdığımız toplantılarımızın devam etmesini umuyorum’ açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan Rize Valisi Kemal Çeber de ‘Doğrusu ben Rize’ye geldiğimde dikkatimi en çok çeken proje Çay Çarşısı Projesiydi. Bu projeden sonra adına yakışır şekilde çayımızı demleyeceğimize inanıyorum. Rize’ye gelen misafirlerimizi merkezde sadece kale’ye ya da zıraat’e getirebiliyoruz, Rize’nin değeri olan çayımızı tanıtabileceğimiz bir yerimiz yoktu bu projeyle inşallah artık olacak. Hedefleyip de yapamayacağımız hiçbir projemiz yoktur’ dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, Çay Çarşısı Projesi için hazırlanan protokolü Rize Valisi Kemal Çeber, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve RTB Başkanı Mehmet Erdoğan imzaladı.

ÇAY ÇARŞISI PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI