UÇK GENEL KURUL'U YAPILDI

UÇK Genel Kurul'u Yapıldı

Ulusal Çay Konseyi(UÇK) Olağan Genel Kurulu Rize Ticaret Borsası Büyük Toplantı Salonu’nda Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet HASDEMİR ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM, Eski Rize Millet Vekili ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet AYAR, UÇK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ERDOĞAN ve üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

Ulusal Çay Konseyini Çok Önemsiyoruz;

Katılımın yoğun olduğu Genel Kurul’da konuşma yapan Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, “Bakanlığımız nezdinde Çay Konseyimizi çok önemsiyoruz. Çayla ilgili bir karar alınacaksa Ankara’da değil Rize’de alınması gerektiğini düşünüyoruz. Konseyin çay politikalarında daha etkin olmasını istiyoruz. Sayın Bakanımızın katılımıyla burada yapılan en son toplantıda Çay Kanunu çalışmasının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi koordinatörlüğünde çalışılması kararı verilmişti. Üniversitemiz çalışmasını yapıp, Bakanlığımıza göndermiştir. En kısa sürede Çay Kanunu çalışmasının tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Çay Kanunun Takipçisiyiz;

Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, “ 2009 yılında kurulan Konsey yeterince desteklenmiyor. Konseyin daha işlevsel ve programlı çalışması için bende dahil olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması lazım. Çay Kanunu çalışması hakkında belirli spekülasyonlar var. Sektörün tüm paydaşlarının fikrinin alınmasıyla Üniversitemiz gerekli çalışmaları yapıp Bakanlığa iletmiştir. Sürecin bizlerde takipçisiyiz. Çay sektörünün tamamını düzenleyecek bir çalışma olacağından şüphem yok. Konseyimizin yeni dönem çalışmalarının hayırlara vesile olmasını temenni ederek bu dönemde konseyimizin başkanlığına Çaykur Genel Müdürümüzün yakışacağı kanaatindeyim” dedi.

Ulusal Çay Konseyi yetkili organlarının seçimleri sonrası; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü ve  ÇAYKUR’dan iki temsilcinin bulunduğu Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu aşağıdaki gibi oluşmuştur.

Tarım Alt Gurbu

Ticaret Alt Grubu

Sanayi Alt Grubu

Araştırma ve Meslek Kuruluşları Alt Grubu

Pazar Ziraat Odası

Rize Ticaret Borsası

Rize Ticaret ve Sanayi Odası

ÇAYKUR

Güneysu Ziraat Odası

ÇAYKUR

Okumuş Çay

ÇAYSİAD

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü

Dr. Mehmet HASDEMİR

Konseyin Etkinliği Arttırılmalı;

Kapanış bölümünde söz alan eski Rize Milletvekili ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet AYAR; “Konseyin bütçesinin daha güçlendirilmesi gerektiği, faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi ve sektörün denetlenmesinde daha etkin görevler üstlenmesi gerekir” dedi.

Hepimiz Taşın Altına Elimizi Koymalıyız;

Son olarak söz alan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM; Konseyin elinde sihirli değnek olmadığını, sektör sorunlarının tüm paydaşlar olarak çözebileceğimize inandığını söyledi. Çayımızın kalitesinin korunabilmesi için olmazsa olmazımız yaprak kalitesinin sağlanabilmesi, üreticilerimizin yaprak kalitesinden ödün vermeyerek, çayı toplamada acele etmemesi gerektiğini, yaptığımız duyuruları dikkate almalarını ifade etti. Son olarak seçilen tüm temsilcilere başarılar dileyerek Genel Kurulu hayırlı olmasını diledi.

UÇK Genel Kurul'u Yapıldı