RİZE ÇAYI İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM

Rize Çayı İçin Önemli Yatırım

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Program otoritesi olduğu “Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi” projesiyle birlikte Rize Ticaret Borsası ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası bölgeye Doğu Karadeniz’in kilit sektörlerinden biri olan çay sektörünün ve çay üreticilerinin geliştirilmesi için 10 milyon avroluk yatırım getirmiştir.

Rize Ticaret Borsası bünyesinde çalıştırılacak merkez Genel Sekreter İsmail Kocaman ve ilgili personel tarafından incelendi. Bu yılın eylül ayında açılması planlanan Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde çay üretim paketleme tesisi ve ARGE laboratuvarlardan oluşacaktır. Çay üretim fabrikasında; siyah, yeşil, organik çay gibi farklı çay çeşitleri üretilecek. Merkezde dünya pazarındaki ürünlerin araştırılması yapılarak ve farklı çay çeşitleri tespit edilerek bölgeye teknolojik üretim teknikleri uyarlanacak ve böylece çay çeşitliliği arttırılacaktır. Ayrıca Rize çayının markalaşması yönündeki çalışmalar desteklenerek yurt içi ve yurt dışı tanıtımları yapılacaktır.