RİZE, DİYARBAKIR’IN ONUR KONUĞU OLACAK

Rize, Diyarbakır’ın Onur Konuğu Olacak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil Borsamızı ziyaret ederek Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı hakkında bilgi verdiler. Ziyarette Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu hazır bulundu.

Ziyarette 16-21 Kasım 2021 tarihinde yapılması planlanan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Rize’nin onur konuğu olarak katılımıyla ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çaykur ve Çaykur Rizespor’un katılımıyla gerçekleşecek fuarda Rize’nin yöresel ürünleri ve Rize çayı tanıtılacak. Rize çayının demleme usulleri ve tadımı yapılacak.

Bu tür organizasyonların şehirlerin kültürlerinin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, “Çayımızın Diyarbakır’da tanıtılması için güzel bir fırsat. Fuarda, doğru demleme yöntemlerini Çay Tadımcısı uzmanlarımızla güzel bir tanıtımla anlatma fırsatı bulacağız” dedi.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.

Rize, Diyarbakır’ın Onur Konuğu Olacak