RİZE TİCARET BORSASI’NA HALA ÜYE DEĞİL MİSİN?

RİZE TİCARET BORSASI ELEKTRONİK ÜRÜN SENEDİ ACENTELİK İŞLEMLERİNE BAŞLADI

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN TOBB ve Ticaret Borsaları tarafından kurulan Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin (TÜRİB) faaliyete geçmesiyle birlikte Ticaret Borsalarının Elektronik Ürün Senetlerine ( ELÜS) ilişkin borsacılık faaliyetlerinin değişeceğini belirtti.

Başkan Mehmet ERDOĞAN, 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirilen ve TOBB ve Ticaret Borsalarının kurucu ortağı olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. 'nin (TÜRİB) faaliyete geçmesiyle birlikte ELÜS’lerin alım-satım işlemleri, yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın http://www.turib.com.tr adresinden erişileceğini  “TÜRİB İşlem Platformu” üzerinden doğrudan emir girme yoluyla gerçekleştirileceğini kaydettiği açıklamasında ;

"TÜRİB’in faaliyete geçmesini takiben, TÜRİB'in Acentesi olan Borsamız ELÜS’e ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisine sahip olmuştur. Daha önceden ELÜS’e ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisi olan borsalarında yetkileri sona erecek olup, tüm ELÜS işlemleri TÜRİB bünyesinde acente olan borsalar tarafından gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Bu noktada , TÜRİB faaliyete geçtiğinde ELÜS işlemleri yapan yatırımcıların işlemlerine devam edebilmesi için TÜRİB’e kayıt olması gerekmektedir. Borsamız, Acentelik hizmeti kapsamında ELÜS yatırımcıları tarafından kayıt yaptırılabilecek Ticaret Borsasıdır.

Yatırımcıların ELÜS işlemlerine ilişkin herhangi bir kesintiye uğramadan devam edebilmesi için Borsamızdan TÜRİB’e kayıt işlemlerini en kısa sürede yerine getirmeleri gerekmektedir. Gerekli teknik alt yapı Borsamızda sağlanmış olup genel sekreterliğimizle irtibata geçilmesini önemle hatırlatırım.Hayırlı ve bereketli bir sezon geçirilmesi dileğiyle.