RİZE YARDIM TIRI DEPREMZEDELER İÇİN YOLA ÇIKTI

Rize Yardım Tırı Depremzedeler İçin Yola Çıktı

Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası ve Pazar Ticaret ve Sanayi Odası’nca Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için toplanan kuru gıda, ısıtıcı, battaniye, giysi vb. yardımlar Vali Kemal Çeber’in katılımıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün koordinasyonunda Elazığ ve Malatya’ya uğurlandı.

Vali Kemal Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde başlatılan yardım kampanyasına ilimizde ticaret odaları ile tüm kurumların ortak hareket ederek büyük bir hassasiyetle destek verdiğini belirtti.

Konuşmasının devamında Elazığ’da yaşanan afet sonrasında aziz milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini vurgulayan Vali Kemal Çeber, “Yaşanan depremin hemen ardından tüm devlet ve sivil toplum kuruluşları bölgeye anında ulaşmış, tek yürek halinde afete müdahale edilmiştir. Elazığ’da meydana gelen deprem aziz milletimizi derinden üzmüştür. Milletimiz yürek birliği içerisinde yaraları sarmak için yardım çalışmaları başlatarak seferber olmuştur. İlimizde düzenlenen yardım kampanyalarına katkı sağlayan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elazığ ve Malatya’da yaşanan acıya kayıtsız kalmayıp dertlere ortak olmaya çalışan Rizeli hemşerilerime minnet ve şükranlarımızı ifade etmek istiyorum.  Yaşam malzemesi yüklü tırımız depremin meydana geldiği Elazığ ve Malatya illerindeki AFAD lojistik merkezlerine yardım malzemelerini ulaştıracaktır. Depremde hayatını kaybeden 41 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hastanelerde tedavi gören yaralılarımız için Rabbimden acil şifalar diliyorum. Başta Elazığlı kardeşlerimiz olmak üzere Malatya’mıza ve bütün aziz milletimize geçmiş olsun. Bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını dileyerek, meydana gelen depremin yaralarının devletimizin ve aziz milletimizin gayretleri ile en kısa zamanda sarılacağına inanıyoruz.” dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Karamehmetoğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. TOBB öncülüğünde başlatılan bu kampanyanın birlik ve beraberliğin en önemli örneklerinden birinin sergilenmesine vesile olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, tüm üyelerimize, Ticaret ve Sanayi Odalarımıza ve Borsamıza katkılarından ve işbirliklerinden dolayı teşekkür etti. İlk yardım tırının daha önce Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Ardeşen’den yola çıkarıldığını belirten Karamehmetoğlu ikinci tırı da buradan hep birlikte uğurladıklarını ifade etti.  Başta Vali Çeber olmak üzere tüm mülki idare amirlerine de katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür eden Karamehmetoğlu bir kez daha depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır yaralılara acil şifalar diledi.

Rize Yardım Tırı Depremzedeler İçin Yola Çıktı