RİZE TİCARET BORSASI’NA HALA ÜYE DEĞİL MİSİN?

ÇAYDA HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİM PROJESİ

LABORATUVAR

RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI

ÇAYDA HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİM PROJESİ

Laboratuvarımız çalışanlarından Hacer Genc ve Berna Kotil’in hazırladığı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nn teknik destek projesi kapsamında "Çay İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi" 26-27 Şubat 2014 tarihinde borsamızda gerçekleşmişir. Eğitim programına çay sektöründeki yetkili kişiler, satış ve pazarlama müdürleri, çay fabrikalarının sorumlu yöneticileri, üretim müdürleri, kalite birim sorumluları, özel ve kamu sektöründe çalışan, laboratuvar çalışanları olup 81 kişi katılmıştır. 

Proje kapsamındaki bu eğitim programının içeriğinde; mikroorganizmalar hakkında genel bilgiler, çay üretim proseslerinde olası mikrobiyolojik tehlikeler ve kaynakları mikroorganizmaların yayılma ve bulaşma yolları, mikrobiyolojik tehlikelere karşı alınabilecek önlemler, çapraz kontaminasyon ve kontaminasyonun engellenmesi, el yıkama ve önemi, satın alma, depolama, muhafaza, sevkiyatta ki uygulamalar, kritik kontrol noktaları, gerekli fiziksel şartlar, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları, tutulması gerekli kayıtlar ve dokümantasyon yönetimi, ISO 22000/HACPP nedir ve Pest mücadelede dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir gibi konularda eğitim verilmiştir. Ülkemiz ve ilimiz için milli içecek olan çay sektöründe hijyen koşullarının sağlanması için verimli geçen eğitim, çay sektöründe kaliteli ve hijyenik üretimin sağlanmasına katkı sağlamıştır.